Business

Trump politiseert de dood van soldaten. Gouden sterrenfamilies noemen het ‘walgelijk’.

STOF COFFRINI/AFP/Getty

STOF COFFRINI/AFP/Getty

“Goor.” “Afschuwelijk.” “Zonder eer.”

Dit zijn de beschrijvingen die households van gesneuvelde soldaten gebruiken om te beschrijven hoe voormalig president Donald Trump gebruikt de recente sterfgevallen op de luchthaven van Kabul als een steunpilaar in zijn politieke en geldinzamelingsmachine.

Vorige week hebben Trump en zijn kantoor bij twee verschillende gelegenheden schriftelijke verklaringen verspreid waarin de woede en het verdriet worden benadrukt van twee moeders die hun zonen verloren bij de zelfmoordaanslag op 26 augustus op Hamid Karzai Worldwide Airport in Afghanistan, waarbij hun dood wordt gepromoot als een kans om een ​​poging te wagen om President Joe Biden.

In de eerste verklaring, bracht hij een kort bericht uit waarin hij Shana Chappell bedankte – die haar 20-jarige zoon, Marine Corps Lance Cpl. Kareem M. Nikoui – en voegde haar Fb-bericht toe waarin ze naar Trump verwijst als “mijn president … de echte president van de Verenigde Staten van Amerika.”

In de tweede verklaring, bedankte Trump Kathy McCollum – wiens 20-jarige zoon, Lance Cpl. Rylee McCollum, liet een zwangere vrouw achter. Daaronder voegde hij een verklaring van haar toe waarin ze Biden een “corrupte pseudo-president” noemde en beloofde “altijd te vechten voor de regering-Trump, internet zoals mijn zoon deed”. In verschillende recente media interviews, sommige households van de gevallenen hebben veel lof op Trump voor zijn bereik, of hebben Biden als incompetent bestempeld –zo niet erger.

Trump onthult zijn masterplan voor Afghanistan: we hadden het moeten laten rotten

Beide verklaringen kwamen van zijn politieke actiecomité ‘Save America’, dat nog steeds functioneert als zijn fondsenwerving juggernaut tijdens het post-presidentschap van Trump. De verklaringen zijn ook sterk gericht op hoe zogenaamd competent Trump was als president en waarom hij terug zou moeten zijn in het Witte Huis. In de afgelopen weken hebben Trump en Republikeinen hebben agressief geld ingezameld voor de terugtrekking uit Afghanistan, en Trump heeft geld ingezameld van supporters door zijn antidemocratische leugens over de verkiezing van 2020 op zijn oproepen aan Biden om “ONTSLAG NEMEN” over het uittreksel.

The Day by day Beast sprak met negen mensen die de afgelopen twee decennia dierbaren hebben verloren tijdens de International Battle on Terror. Bijna allen uitten excessive afkeer van wat zij beschouwden als het opportunisme van Trump – en deelden hun bezorgdheid over de kwetsbaarheid van deze pas rouwende ouders en broers en zussen die internet zijn toegetreden tot de hechte gemeenschap van “Gold Star-families” die een direct familielid in militaire dienst hebben verloren .

“Het is verwerpelijk. Het volgt samen met wat hij deed als president, zijn patroon om alles en iedereen te gebruiken voor zijn eigen persoonlijk voordeel’, zegt Derek Davey, wiens zoon Seamus bij het US Marine Corps kwam en in 2005 in Irak stierf.

‘Hij was altijd de vlaggenstok, maar de dingen die hij zei, deed hij… hij had heel weinig respect voor Gold Star-families en degenen die hun leven hebben verloren in de lijn van hun plicht. Ik denk dat het opmerkelijk is dat hij alleen degenen noemt die hem steunen’, zei Davey, die ook marinier was.

Davey en anderen merkten op dat de twee rouwende moeders die Trump aan het paraderen waren, hun woede gerechtvaardigd hebben.

‘Ze zijn internet zo boos op Biden als ik op George Bush. Ik had mijn redenen, en zij hebben hun redenen”, zei hij.

Maar Davey en anderen uitten hun bezorgdheid over het feit dat deze households worden belaagd voor het persoonlijk voordeel van een politicus.

“Ze had het volste recht om te voelen hoe ze zich voelt. Daar ben ik het wel mee eens. Maar om het als campagnetactiek te gebruiken, vind ik het vies’, zei Seana Arrechaga. “Ik walg ervan. Phrase er helemaal gek van.”

Trump suggereert dat Robert E. Lee zou hebben gewonnen in Afghanistan

Al bijna tien jaar strijdt Arrechaga tegen de poging om de dood van haar eigen man te politiseren. Op sociale media voegen mensen vaak politiek commentaar toe wanneer ze een beeld delen dat haar dierbaar is, waarop ze de gehandschoende hand van haar overleden echtgenoot vasthoudt terwijl hij in een open, met vlag gedrapeerde kist ligt. Leger Sgt. First Class Ofren Arrechaga werd gedood tijdens de golfslag in 2011 in Afghanistan.

‘Je hebt de blonde dame bij de kist zien staan ​​en zeggen: ‘Dit is waarom we voor de vlag staan.’ Ze gebruiken mijn overleden man om hun politiek te bevorderen. En ik haat het. Hij vocht niet en stierf niet zodat mensen de rechten konden kiezen waarvoor hij stierf. Hij stierf voor al onze rechten. Knielend uit protest? Hij stierf ook voor dat recht’, zei ze.<div klasse="inline-afbeelding__bijschrift">
<p>"Seana Arrechaga houdt de handen van haar man vast terwijl hij in zijn kist ligt op woensdag 6 april 2011 in Clarksville, TN. SFC Ofren Arrechaga kwam acht dagen eerder om bij een vuurgevecht in Afghanistan."</p>
</div>
<div class="inline-image__credit">Katherine Frey/The Washington Post via Getty Images</div>
<p>” src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/T8B9gpziErPlgXLAZldxRA–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTcwNTtoPTM5Ni40ODcxNzk0ODcxNzk1/https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/x3aqV28vSK8S66GVefb4yA–~B/aD02NTg7dz0xMTcwO2FwcGlkPXl0YWNoeW9u/https://media.zenfs.com/en/thedailybeast.com/265be029fc065f8df7e279485236e6a6″/><noscript><img alt=

“Seana Arrechaga houdt de handen van haar man huge terwijl hij in zijn kist ligt op woensdag 6 april 2011 in Clarksville, TN. SFC Ofren Arrechaga kwam acht dagen eerder om bij een vuurgevecht in Afghanistan.”

Katherine Frey/The Washington Publish by way of Getty Photographs

” src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/T8B9gpziErPlgXLAZldxRA–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTcwNTtoPTM5Ni40ODcxNzk0ODcxNzk1/https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/x3aqV28vSK8S66GVefb4yA–~B/aD02NTg7dz0xMTcwO2FwcGlkPXl0YWNoeW9u/https://media.zenfs.com/en/thedailybeast.com/265be029fc065f8df7e279485236e6a6″ class=”caas-img”/>

“Seana Arrechaga houdt de handen van haar man huge terwijl hij in zijn kist ligt op woensdag 6 april 2011 in Clarksville, TN. SFC Ofren Arrechaga is acht dagen eerder omgekomen bij een vuurgevecht in Afghanistan.”

Katherine Frey/The Washington Publish by way of Getty Photographs

Een andere weduwe, die in 2011 ook haar man in Afghanistan verloor en liever anoniem bleef, zei: “Natuurlijk voel ik me daar ongemakkelijk bij. Het is allemaal vies. Alles.”

Liz Harrington, een woordvoerder van Trump, gaf deze verklaring af in reactie op The Day by day Beast: “President Trump respecteert en eert onze gevallen troepen, en heeft gesproken met verschillende familieleden van de krijgers die zijn omgekomen bij de recente vermijdbare aanval in Afghanistan. Hij houdt van hen, houdt van hun households en zal er altijd voor hen zijn.”

Fox News spint alternatieve realiteit over Afghanistan: ‘zou nooit zijn gebeurd’ onder Trump!

Harrington bracht ook ter sprake hoe Biden, tijdens de aankomst van de met vlaggen gedrapeerde kisten van de 13 militairen op de luchtmachtbasis van Dover op 29 augustus, tijdens de ceremonie herhaaldelijk naar zijn pols keek.

“Niets is beledigender dan Joe Biden die meerdere keren op zijn horloge kijkt tijdens de waardige switch”, zei ze. Sommige waarnemers hebben echter opgemerkt dat Biden mogelijk snelle blikken heeft gemaakt bij de rozenkrans hij draagt ​​om zijn linkerpols, dezelfde die zijn zoon Beau droeg toen hij in 2015 stierf aan hersenkanker.

Het is duidelijk dat niet elk familielid van een militair slachtoffer het gevoel heeft dat Trump zijn grenzen overschrijdt als het gaat om het politiseren van de dood. Joe Kent is een weduwnaar die vindt dat Trump alleen maar de uitstorting van liefde beantwoordde die kwam van twee gekwetste moeders die zijn steun nodig hadden.

‘Wat moet hij doen? Als hij zwijgt, is dat een stompzinnigheid… hij bevond zich in de positie waarin hij moest reageren en wilde reageren,’ zei hij. “Hij die beantwoordt en zegt: ‘Ik ben hier voor jou’ is het juiste om te doen.”

Kent erkende dat Trumps gebruik van beide rouwende moeders gevaarlijk terrein betreedt. “Op een ander second zou het vreselijk ongepast zijn geweest”, zei hij. Maar hij voegde er ook aan toe dat de volslagen incompetentie van het Amerikaanse vertrek uit Afghanistan de acties van Trump rechtvaardigde.

Trump-adviseur Al Baldasaro: executeer Hillary Clinton wegens ‘verraad’

Kent is in het verleden opgekomen om Trump te verdedigen. Hij schreef een essay voor NBC over de ondersteunende en intieme interactie die hij had met de president in 2019 op Dover Air Power Base toen Trump daar was voor de overdracht van de stoffelijke resten van Kents vrouw. Zijn vrouw, Senior onderofficier Shannon Kent, een cryptoloog van de marine, stierf tijdens een zelfmoordaanslag in Syrië terwijl ze veldwerk deed ter ondersteuning van speciale operaties daar tegen ISIS.

Kent stelt zich nu kandidaat voor een ambt in de staat Washington als een “America First” Republikein die de Amerikaanse vertegenwoordiger Jaime Herrera Beutler wil vervangen, die een van de slechts 10 GOP-leden was die in januari stemden om Trump af te zetten na de opstand van het Capitool.

“Je kunt niet iedereen blij maken; wat je ook doet, er zal altijd iemand zijn die het niet met je eens is. Ik houd het niet tegen [any Gold Star family members] wie zou er iets goeds of slecht zeggen over Donald Trump? of Joe Biden‘, zei de oude staatsrep. Al Baldasaro, een co-voorzitter van de herverkiezingscampagne van Trump uit New Hampshire die adviseerde Trump over kwesties van militaire veteranen. “Ik neem het ze niet kwalijk, ze rouwen allemaal anders.”

Baldasaro, die zegt dat hij onlangs een korte ontmoeting met Trump heeft gehad in Mar-a-Lago, de membership van de ex-president in Florida, voegde eraan toe dat hij vond dat Trump uitstekend werk deed door contact te zoeken. “Het enige wat we kunnen doen is luisteren naar de Gold Star-families en hun wensen respecteren, en God zegene hen … Amerikanen moeten samenkomen en onze veteranen steunen, vooral degenen die het ultieme supply hebben gebracht, en de politiek erbuiten houden”, zei Baldasaro , WHO riep herhaaldelijk op tot executie van Hillary Clinton door een vuurpeloton wegens ‘verraad’.

Maar Trumps ouverture aan deze households – hoeveel ze ook betekenen voor een aantal van de leden – wordt gekenmerkt door zijn standaardprocedure: hij beloont degenen die hem prijzen, en schuwt en besmeurt degenen die kritiek leveren hem.

Tijdens de presidentiële race van 2016, toen Khizir Khan zich uitsprak tegen de onverdraagzame retoriek en beleidsvoorstellen van Trump, ging de toenmalige president achter het gezin aan met toespelingen en zijn typische kattigheid. In 2017, na het rampzalige telefoontje van Trump met de weduwe van een soldaat die stierf in een gevecht in Niger, besloten Trump en zijn staf in het Witte Huis om de gevolgen om te zetten in een langdurige, onbeduidende berichtenoorlog over hoe slachtoffer Donald Trump zich voelde.

De meeste Gold Star-families die de afgelopen dagen met The Day by day Beast hebben gesproken, waarschuwden dat de households van de legersoldaat, de marine-corpsman en 11 mariniers die vorige maand zijn omgekomen, nog maar aan een lange reis van verdriet en reflectie beginnen, en dat het gebruik van hun verdriet nu zou roofzuchtig zijn.

“Ik wou dat hij weg zou gaan”, zei Karen Meredith over Trump. Haar zoon, 1st Lt. Ken Ballard, werd in 2004 in Irak vermoord terwijl hij in het Amerikaanse leger diende.

Sommigen waarschuwden dat dit de beste tijd is voor deze 13 households om privé-ondersteuning te krijgen – zonder in het openbaar te worden geparadeerd, of te worden vermeld in toespraken of gepost op sociale media-memes.

“Ik ben nu 17 jaar weg, [so I’m in] een andere plaats. Maar voor deze mensen gaan ze deze week begraven. Dan eerbetoon. Daarna een terugkeer naar normaal. Mensen zullen verwachten dat ze weer normaal worden. Maar dat zullen ze nooit doen’, zegt Celeste Zappala, die haar zoon Sgt. Sherwood Baker, in 2004 in Irak.

Trump geschokt Pentagon met bizarre terugtrekkingsnota Afghanistan, dagen na verkiezing, zegt rapport

De emotionele tol die het gebruik als politiek instrument met zich meebrengt, heeft blijvende effecten die misschien jarenlang niet zichtbaar zijn, zeiden Gold Star-families, en de tijdelijke steun die het lijkt te bieden, zal hol aanvoelen wanneer je het het meest nodig hebt.

Deze households voegden eraan toe dat de politieke steun vervaagt als ze oproepen tot echte actie. Verschillende mensen vertelden The Day by day Beast dat ze politieke tegenwind krijgen van leden van het Congres in hun verzoek om een ​​International Battle on Terror-monument te vestigen in de Nationwide Mall, naast soortgelijke gedenktekens voor soldaten die zijn omgekomen in beide wereldoorlogen, Korea en Vietnam. En 110 Gold Star-familieleden hebben onlangs getekend een gezamenlijke brief het eisen van “slachtofferhulp, echte steun en een oprechte relatie met het leger” voor households die dierbaren hebben verloren.

“Republikeinen en Democraten politiseren ons verlies, paraderen met ons en eigenen zich onze verhalen toe”, staat in de temporary, die afgelopen dinsdag werd vrijgegeven, internet toen Trump zijn tweede verklaring aan het voorbereiden was.

Ami Neiberger-Miller vertelde The Day by day Beast dat ze weigert de dood van haar broer, Military Spc. Christopher Neiberger, die in 2007 in Irak werd vermoord, was bezoedeld met politiek. Hoewel ze de twee verklaringen van vorige week door de voormalige president niet wilde bespreken, benadrukte ze het belang voor gekozen functionarissen om een ​​gevoel van waardigheid te behouden met een supply dat zo heilig is.

“Er is een rol die gekozen functionarissen hebben bij het eren van de gevallenen… en onthoud hen, en schenk aandacht aan dat verlies en dat supply. En dat kan op een onpartijdige manier”, zei ze.

Die gedachte werd gedeeld door Jane Horton, die vorige week de 10e verjaardag van de dood van haar man, Military Spc. Christopher Horton, in Afganistan.

‘Laten we als een land samenkomen en zien dat ze stierven voor rood, wit en blauw – niet alleen voor rood of blauw’, zei ze.

Lees meer bij The Daily Beast.

Ontvang elke dag onze topverhalen in je inbox. Meld u nu aan!

Dagelijks Beast-lidmaatschap: Beast Inside gaat dieper in op de verhalen die voor jou belangrijk zijn. Kom meer te weten.

https://community99.com/trump-politiseert-de-dood-van-soldaten-gouden-sterrenfamilies-noemen-het-walgelijk/ | Trump politiseert de dood van soldaten. Gouden sterrenfamilies noemen het ‘walgelijk’.

healthayar

Fry Electronics is an automatic aggregator of the all world’s media. In each content, the hyperlink to the primary source is specified. All trademarks belong to their rightful owners, all materials to their authors. If you are the owner of the content and do not want us to publish your materials, please contact us by email – admin@fry-electronics.com. The content will be deleted within 24 hours.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − two =

Back to top button